Чим пахне затишок чи як створити приємну атмосферу у приміщенні?

Будинок – місце, де ми відпочиваємо душею та тілом, де ми приймаємо гостей і куди ми завжди повертаємось. Добре, коли в будинку панує затишок та добробут. А що сприяє атмосфері затишку? Стильна книжкова полиця, м'який килимок біля ліжка, зручне крісло та поряд з ним лампа, вишукана скатертина та симпатичний чайний сервіз. А ще затишок – це запах випічки, кориці, квітів і навіть хвої. Як створити сприятливу атмосферу у себе вдома? Секрети ароматизації приміщення допоможуть вам у цьому.

Зерна кави

Зерна кави

Кавовий аромат здатний пробудити в нас теплі спогади, гарний настрій та… апетит. Цей запах особливо доречний на кухні. Аромат кави служить фоновою, а ще відмінно вбиває сторонні запахи. Як нейтралізувати запах гару чи тютюну? Візьміть жменю зерен і підсмажте їх на сковороді. Кілька секунд і приміщення охопить приголомшливий аромат.

Як можна використовувати каву для ароматизації простору? Покладіть жменю зерен у піалу чи вазу. Якщо кава хороша, нотки поширюватимуться по приміщенню протягом кількох тижнів, а іноді й довше. Для ароматизації постільної білизни і одягу відмінно підходять саше з перемеленими кавовими зернами і пряними травами.

Аромасвічки

Ароматичні свічки – відмінний спосіб очистити приміщення від негативної енергетики та поширити приємний аромат. До того ж, свічки – це так романтично. Їх можна розмістити не лише у спальні, вітальні, а навіть у ванній. Вечорами ви зможете насолоджуватися вогниками полум'я та чарівними нотками квітів та трав. А вдень вони виконуватимуть роль вишуканого декору.

Вибирайте якісні вироби. Свічки, виготовлені з натурального воску, з безпечним гнотом відмінно справляються зі своїм завданням. Ароматичний виріб, у складі якого натуральні олії, випромінює чудовий запах навіть коли не горить. Хороша продукція має приємний аромат та стильний дизайн. Так ви можете визначити якість виробу неозброєним поглядом.

Яблучний або цитрусовий помандер

Яблучний або цитрусовий помандер

Що означає це загадкове слово? Спочатку помандером називали яблуко з прянощами, яке служить для ароматизації приміщення. Раніше помандери використовували на новорічні та різдвяні свята. Сьогодні ця пахуча прикраса користується популярністю цілий рік. Зробити його можна самостійно. Для цього візьміть запашне яблуко або апельсин (можна лимон/мандарин). Зробіть проколи, насипте в них прянощі.

Частіше за все в ролі пряності виступає кориця. Але ви можете взяти будь-яку іншу спецію. З яблуком поєднується мускат, а з цитрусовими запашний перець чи корінь фіалки. На місце проколів вставте бруньки гвоздики або шматочки бадяну. Покладіть фрукт/цитрус у темне та тепле місце та забудьте про нього на пару тижнів. Після того, як помандер трохи зав'яне, його можна прикрасити стрічкою та повісити над дзеркалом або покласти у вазу. Тішити пряним запахом пахучка буде не менше півроку.

Роза в колбі

У будинок, де є живі квіти, так приємно повертатися. Як шкода, що квіти радують нас лише в теплу пору року. Та й стоять у вазі вони, на жаль, недовго. Цікавою альтернативою є квіти в колбі. Вони зберігають насиченість кольору протягом 5-ти років і на вигляд не поступаються свіжозрізаним квітам. Пахнуть троянди у скляній колбі? Так. Причому пахнуть так, як захочете ви.

Стабілізовані суцвіття можна ароматизувати за допомогою ефірних масел. Важливо вибирати якісний ефір – він надасть квітам натурального запаху і вразить стійкістю. Троянда в колбі буде чарівно виглядати на торшері, у вітальні на журнальному столику або в кабінеті на робочому столі.

Аромадиффузор

Ви любите, коли в будинку смачно пахне, а ось часу створювати цікаві пахучки своїми руками зовсім немає? Це не страшно. Тому що ви завжди можете поселити казковий аромат у приміщенні, скориставшись дифузором. Це скляна або керамічна посудина з бамбуковими паличками. Щоб у повітря злетіли яскраві та чарівні нотки, потрібно налити в ємність олію. Опустивши кінчики паличок у дифузор, ви відчуєте, як у приміщенні починає пахнути.

Аромадифузор підтримує фоновий запах у кімнаті. Як тільки запах ефіру стане менш насиченим, переверніть палички іншою стороною. Використовуючи натуральні олії найвищої якості, ви оціните економічність такої пахучки. Аромадифузор (500 мл) може радувати багатогранними композиціями півроку та довше.

Пелюстки квітів

Пелюстки квітів

Ви захоплюєтеся ароматом квітучого півонії або чайної троянди і шкодуєте, що цвітуть вони лише раз на рік? Зберегти запаморочливий аромат і поширити його по квартирі допоможе наша порада. Зберіть пелюстки улюбленої квітки, щільно покладіть їх у гарну скляну вазу або банку, посипавши їх великою сіллю. Зробіть кілька прошарків із пелюсток та солі, а потім залийте це все спиртом. Для півлітрової ємності знадобиться 10 ложок спирту.

Накрийте банку кришкою і відправте в затишне місце – сухе і темне. Там пелюстки мають простояти не менше 2-х тижнів. Після закінчення терміну ви можете відкрити кришку та насолодитися квітковим запахом. Стійкість аромату зберігається протягом 2-3 місяців.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]